Életmód rovat

Hússal töltött hagyma

2010. augusztus 19. 11:38, csütörtök Bookmark and Share

Egy klasszikus recept a hagyományos konyha kedvelőinek.

Hozzávalók: 8 nagy fej vöröshagyma, 25 dkg darált sertéshús, 2 dl tejföl, 1 tojás, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 3 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió, bors, só.

Fazékban vizet forralunk, beletesszük a megtisztított vöröshagymákat. Újraforrástól számított 3 percig főzzük, majd leszűrjük. A hagymák tetejéről levágunk egy vékony lapot és a belsejüket úgy szedjük ki, hogy a hagymafal vastagsága minimum 1 cm maradjon. A levágott „kalapokat” és  kivájt hagymaforgácsot apróra vágjuk, a tojással, darált hússal összegyúrjuk, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Kis tepsit kikenünk 1 evőkanál olajjal, behintjük 1 evőkanál zsemlemorzsával és a kivájt hagymákat szorosan egymás mellett elhelyezzük a tepsiben. A húsmasszával jól megpúpozva megtöltjük a hagymaüregeket. A tejfölt kissé megsózzuk és rálocsoljuk a töltött hagymákra. A tepsit alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben 25-30 percig pároljuk,  majd a fóliát levéve kissé megpirítjuk a tetejét. Salátával és sült burgonyával tálaljuk.


Aktuális híreink