Életmód rovat

Fokhagyma krémleves

2010. március 19. 08:39, péntek Bookmark and Share

Fokhagyma krémleves: egyszerűen és gyorsan elkészíthető, ráadásul egészséges!

Hozzávalók:

  • leveskocka (tyúkhúsleves)
  • 1-2 fej fokhagyma
  • 4 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál liszt
  • pirított kenyérkocka
  • reszelt sajt

2 liter vízből és a leveskockából húsleves alapot készítünk. A fokhagymagerezdeket belenyomjuk a levesbe, a tejszínt összekeverjük a liszttel, és folyamatos kavarás mellett lassan a leveshez öntjük. Felforraljuk, néhány percig főzzük és kész is. Tálaláskor pirított kenyérkockát, és reszelt sajtot teszünk a tányérba, erre szedjük a levest.

Ötletek:

  • A liszt kihagyható, főleg ha jó sűrű főzőtejszínt használunk.
  • 2 fej fokhagymától elég intenzív ízű lesz a leves, érdemes kóstolgatni, mielőtt a teljes mennyiséget beletesszük
  • A fokhagymából érdemes nagyobb adagot megpucolni, és egy kis leves lével botmixerrel, vagy konyhai aprítóval,sűrű pépet készíteni belőle. Ezt kis adagokban (pl jégkockatartóban, vagy műanyag kávéspoharakban) le lehet fagyasztani., így a kövekező leves elkészítése tényleg csak 10 perc.
Aktuális híreink